Surfen in Marokko

Marokko is de perfecte surfbestemming net buiten Europa: op slechts 4 uur vliegen vind je de beste golven voor zowel beginners als pro’s. Wil je meer weten over surfen in Marokko en tips over hoe je de perfecte surftrip kan samenstellen? Lees dan verder!

surfseizoen in marokko

Het surfseizoen loopt van oktober tot maart, maar als beginner kun je het hele jaar door in Marokko terecht. Er is altijd wel een spot te vinden die werkt, en is er juist grote swell, dan zijn er genoeg beschutte plekken waar de golven voor beginners wat minder groot binnenkomen. 

Ook qua temperatuur is Marokko perfect, met in de winter nog steeds zachte temperaturen van 18-22 graden. Vanaf december tot februari heb je misschien nog je 4/3 wetsuit nodig, maar verder volstaat een 3/2 of een springsuit. Eind september is de zee op z’n warmst en kun je zelfs zonder wetsuit surfen.

Marokko: meer dan surfen

Naast de perfecte surfcondities heeft Marokko nog veel moois te bieden: de geweldige keuken met kruidige tajines of mijn favoriet: de pastilla. Boek een massage in de hammam en ga los op de souk waar je de mooiste schatten vindt voor in je huis. Ben je op zoek naar de perfecte surftrip? Ga dan surfen in Marokko!

Wil je je surftrip graag combineren met cultuur en natuur? Vlieg dan op ‘vissersdorp’ Essaouira of de kleurrijke stad Marrakech. Vanuit daar ben je met een taxi in 2 of 3,5 uur in Taghazout. Zo zie je nog wat meer dan het land dan enkel de golven.

Boek je surftrip met korting

ik heb al 8 surftrips in Marokko erop zitten, en weet dus perfect waar je moet zijn. Speciaal voor jou heb ik bij mijn favoriete plekken korting geregeld. Het enige wat je moet doen is mijn naam (‘Marlous’) vermelden bij je boeking! Ontdek hier de beste deals voor jouw surftrip.

Wil je eerst nog meer ontdekken over surfen in Marokko? Lees dan onze blogs!

Sfeerimpressie

Blader door onderstaande foto’s om een sfeerimpressie te krijgen van een surftrip in Marokko.