E-simkaart gebruiken in Marokko

Marokko ligt buiten de EU, dus vergeet niet om voor het opstijgen van het vliegtuig je roamingdiensten alvast uit te zetten. Anders kan dat flink in de kosten lopen. Wil je toch bereikbaar zijn in Marokko? Schaf dan een e-simkaart aan! Dit is een digitale simkaart die je naast je gewone simkaart op je telefoon kan installeren, waarmee je ook tijdens je verblijf bereikbaar blijft.

Heb je een e-simkaart nodig tijdens je surftrip?

Of je een e-simkaart nodig hebt tijdens je surftrip, is een beetje afhankelijk van het type reis dat je maakt en je persoonlijke voorkeuren. Ga je mee op een georganiseerde reis, dan lig je voornamelijk op je surfboard in de zee (en ben je dus toch al onbereikbaar). Eenmaal terug in het hotel kun je gebruik maken van de wifi.

Ga je er meer zelf op uit en wil je restaurants of leuke adresjes kunnen opzoeken, een taxi bestellen of bijvoorbeeld een vertaalapp gebruiken om met een lokale koopman te praten? Of vind je het fijn om het thuisfront zo nu en dan een update te sturen of moet je wellicht voor je werk toch een beetje bereikbaar zijn? Dan kan het handig zijn om een e-simkaart aan te schaffen.

Goed om te weten: het bereik in Marokko is over het algemeen goed, zeker in druk bevolkte gebieden. Ga je naar afgelegener gebieden dan kan het bereik of internet soms wegvallen.

Betrouwbare e-simkaart aanbieders

Ik heb zelf ervaring met twee aanbieders: Airolo en Holafly. Beide aanbieders werken volgens het zelfde principe en over beiden ben ik tevreden. Wat is dan het verschil tussen deze twee aanbieders?

  • Airolo biedt e-simkaarten aan vanaf $8 voor 1GB internet dat 7 dagen geldig is. Dit is vooral handig als je af en toe een whatsappje wil sturen of kort Instagram wil checken. Als je daarnaast vooral op wifi zit is 1 GB voldoende. Mocht je toch meer willen, dan kun je voor $14,50 2GB internet aanschaffen dat 15 dagen geldig is. Goed nieuws: met code MARLOU7647 krijg je $3 korting op je eerste aankoop.
  • Holafly biedt unlimited e-simkaarten aan. Je betaalt dus meer (vanaf $27 voor 5 dagen, $34 voor 7 dagen en zo loopt het op), maar hebt dan geen limiet. Dit is handig als je altijd bereikbaar wil zijn, muziek en podcasts wil luisteren of wil videobellen. Via deze link krijg je 5% korting op je eerste aankoop.

Bepaal dus voor jezelf wat het best bij jou past. Het installeren van een e-sim is zo gebeurd, wel is het handig om even de instructies van de desbetreffende aanbieder te bekijken. Installeer je e-sim vlak voor vertrek, zo werkt hij meteen wanneer je aankomt in Marokko.

over mij

Hoi, ik ben Marlous, een 31-jarige Nederlandse uit Antwerpen die haar hart verloren heeft aan surfen. Mijn surfavontuur begon in 2016 toen ik op het laatste moment besloot om mee te gaan op een surfkamp. Daar ontmoette ik mijn vriend die al helemaal in de ban was van het surfvirus. Sindsdien zijn onze vakanties altijd gericht op surfen geweest: van avonturen in Bali tot het verkennen van de Franse kustlijn met een camper. In 2019 bracht het surfen ons in Marokko en sindsdien heeft die plek een speciaal plekje in mijn hart.