Shoppen op de souk van Agadir

Wanneer je gaat surfen in Marokko, mag een bezoek aan de Souk El Had van Agadir niet ontbreken. Dit is de grootste souk van heel Marokko! Deze overdekte markt heeft maar liefst 2000 (!) kraampjes waar het aanbod varieert van specerijen tot interieurproducten en van tapijten tot kleding.

souk van agadir

Een souk voor locals

Waar de souk in Marrakech vooral populair is onder toeristen, komen in de souk van Agadir ook veel locals hun inkopen doen. Je vindt er daarom ook heel veel kraampjes met fruit en groenten, kleding en andere dagelijkse gebruiksvoorwerpen zoals potten en pannen. Het is hier dan ook een stuk gemoedelijker dan in het toeristische Marrakech, de verkopers zijn minder opdringerig en de prijzen liggen wat lager. Maar onthoud: over elke prijs valt te onderhandelen!

Een lesje onderhandelen

Op een paar uitzonderingen na, valt over elke prijs te onderhandelen in de souk van Agadir. Onthoud dat het startbod vaak 3 keer zo hoog ligt dan de werkelijke prijs. Probeer daarom altijd 60-70% af te dingen. Bedenk vooraf wat je maximaal kwijt wil zijn aan het item. Ze vervolgens laag in: minstens de helft onder je streefbedrag. En dan begint het spel van over en weer bieden.

Tip: leer wat woordjes Arabisch, zoals ‘dankjewel’ of cijfers, dat vergroot je gunfactor.

Aankopen souk

Wat is er zoal te koop?

Vrijwel alles is te koop op de souk, maar dit zijn onze favoriete aankopen:

  • Leren sandaaltjes
  • Poefjes, van leer of van (vintage) stof
  • Tapijten, kussenslopen en hammamdoeken
  • Keramiek: van grote couscousschalen tot kleine kommetjes en koffiemokken
  • Alles van raffia: manden, schalen, handtassen
  • Specerijen: met uiteraard als favoriet Ras el Hanout
  • Tasjes: klein of grote reistassen
  • Amlou: dé notenboter van Marokko, verkrijgbaar in verschillende versies
  • Geurblokjes voor in je interieur
  • Arganolie
Aankopen van een deelneemster van de girls surf week op de souk van Agadir

Boek je de girls surf week van surfeninmarokko.nl? Dan is een bezoek aan de souk van Agadir in je reis inbegrepen. Ik wijs je op mijn favoriete kraampjes met betrouwbare verkopers. Mocht je geen ruimte meer over hebben in je koffer: alles kan ook per post naar Nederland en/of België worden verzonden.

over mij

Hoi, ik ben Marlous, een 31-jarige Nederlandse uit Antwerpen die haar hart verloren heeft aan surfen. Mijn surfavontuur begon in 2016 toen ik op het laatste moment besloot om mee te gaan op een surfkamp. Daar ontmoette ik mijn vriend die al helemaal in de ban was van het surfvirus. Sindsdien zijn onze vakanties altijd gericht op surfen geweest: van avonturen in Bali tot het verkennen van de Franse kustlijn met een camper. In 2019 bracht het surfen ons in Marokko en sindsdien heeft die plek een speciaal plekje in mijn hart.