Yoga voor surfers

Als gepassioneerde surfer weet je dat het beheersen van de golven niet alleen draait om techniek en uitrusting, maar ook om de fysieke en mentale kracht die je nodig hebt. Als je op zoek bent naar manieren om je surfvaardigheden te verbeteren en je lichaam in topconditie te houden, dan is yoga misschien wel de perfecte aanvulling op je surfroutine. In deze blog ontdek je hoe yoga je kan helpen om een betere surfer te worden, en we delen enkele nuttige yoga-oefeningen voor surfers.

Waarom yoga zo goed is voor surfers

Surfen is een extreme sport die kracht, balans en flexibiliteit vereist. Yoga biedt een geweldige manier om aan al deze aspecten van surfen te werken, en meer:

1. Kracht: Yoga versterkt de kernspieren, armen en benen, wat je helpt om beter te peddelen en je evenwicht op de plank te bewaren.

2. Balans: Balans is van essentieel belang bij surfen. Yoga helpt je je evenwicht te verbeteren en de stabiliteit te vergroten, wat resulteert in een betere controle over je board.

3. Flexibiliteit: Flexibiliteit in de heupen en schouders is cruciaal voor het maken van soepele bewegingen op je board. Yoga verbetert je bewegingsbereik en voorkomt blessures.

4. Ademhaling: Surfing vereist een goede ademhalingstechniek. Yoga leert je dieper en bewuster te ademen, wat je uithoudingsvermogen vergroot en je helpt kalm te blijven in uitdagende situaties.

Yoga oefeningen voor surfers

Meteen aan de slag? Bekijk dan deze YouTube filmpjes met yoga voor surfers:

Speciale yoga oefeningen voor surfers door ‘Yoga Queen’ Adrienne

Yoga oefeningen die je op het strand zonder matje kunt doen

Beeld: Ketut Subiyanto

over mij

Hoi, ik ben Marlous, een 31-jarige Nederlandse uit Antwerpen die haar hart verloren heeft aan surfen. Mijn surfavontuur begon in 2016 toen ik op het laatste moment besloot om mee te gaan op een surfkamp. Daar ontmoette ik mijn vriend die al helemaal in de ban was van het surfvirus. Sindsdien zijn onze vakanties altijd gericht op surfen geweest: van avonturen in Bali tot het verkennen van de Franse kustlijn met een camper. In 2019 bracht het surfen ons in Marokko en sindsdien heeft die plek een speciaal plekje in mijn hart.